Wat zijn de toepassingen van kipelastieken?

Wat zijn kipelastieken?

Enkele decennia geleden bonden supermarkten en pluimveeverwerkers hun kippen met de hand op. Hoge kosten en een grote kans op contaminatie waren de grootste problemen bij dit proces. Daarom werden kippenelastieken, vaak ook opbindringen genoemd, geïntroduceerd in de pluimvee-industrie. Deze opbindringen werden in de eerste plaats gebruikt om de efficiëntie te verhogen, tijd te besparen en de voedselveiligheid te garanderen. Tegenwoordig worden deze elastieken ook voor andere doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld voor het opknopen van vlees.

Elastic loops

Toepassingen

Chicken loops

Kipelastieken zijn er in eerste instantie op gericht om de poten van gevogelte op te binden om op die manier het braadproces te bevorderen. Ze bestaan uit twee of drie rubberen draden en zijn omwonden met katoen- of polyestergaren. Onze opbindringen zijn perfect voor gebraden kip en kunnen ook worden gebruikt voor het samenhouden van in spek gewikkelde filets en vele andere vleesbereidingen. Het voordeel van de bindringen is dat ze de verwerking van het product verbeteren (karkassen kunnen niet meer openvallen), waardoor beschadiging van het vlees voorkomen wordt.

Ons sterk geautomatiseerd productieproces levert kipelastieken van hoge kwaliteit die in overeenstemming zijn met alle voedselveiligheidsnormen. De elastieken zijn gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende maten, soorten en kleuren zodat ze aan uw productiebehoeften voldoen.

Wereldwijd gebruik

Greenflex en opbindelastieken

Met ervaring die teruggaat tot de jaren 80, voorziet Greenflex pluimveeverwerkers op globale schaal van opbindringen. Wij combineren onze uitgebreide technische knowhow met de nieuwste innovaties op het gebied van traceerbaarheid en voedselveiligheid. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar verbeteringen van onze producten op basis van de behoeften van onze klanten. Hebt u een oplossing op maat nodig? Onze voorgebonden elastieken voldoen aan al uw verpakkingseisen.

Voor meer informatie over Greenflex’ kipelastieken, bezoek onze productpagina of neem contact met ons op.

Heeft uw product netten nodig?

Onze netten bieden meer!