Greenflex logo
Search
Close this search box.

Wat is Elastisch Koord?

Wat is Elastisch Koord?

Elastische twijndraad is ideaal voor het afbinden of inbinden van vele soorten vlees. Het is bestemd voor gebraden kip en kalkoen, maar ook voor hammen. Het garen bestaat volledig uit voedselveilige garens en één of meer rubberen draden. U kunt het garen in de oven gebruiken omdat het zeer stevig en hittebestendig is. Het garen heeft geen invloed op de smaak of de kleur van het vlees. Het is bestand tegen temperaturen tot 240°C. Ons assortiment elastisch bindtouw is ontwikkeld om u en uw bindmachine het leven gemakkelijker te maken. Door de conische vorm past het perfect in de meest gerenommeerde bindtunnels. Ons elastisch koord is verkrijgbaar in verschillende maten, sterktes, kleuren en materialen.

Verschillende types Elastisch Koord

Bij Greenflex onderscheiden we onze elastische twijndraden op basis van het aantal rubberen kernen. Er zijn drie verschillende soorten kernen. Elk van deze soorten heeft een andere kracht en rek. Bovendien kan ons elastisch bindtouw op maat worden gemaakt met verschillende soorten spoelen, afhankelijk van uw productieproces.

1-core

2-core

3-core

Hoe gebruik je elastisch bindtouw met de hand?

1. Kies een stuk vlees. 

2. Knip een lang stuk touw af, wikkel het om het vlees en knoop het vast. Om een parallelle lus te maken, leidt u het touw over het vlees, houdt u het op zijn plaats, en leidt u vervolgens de rest van het touw onder het vlees.

3. Herhaal dit totdat het hele stuk vlees is vastgeknoopt. Draai het vlees om en knoop het touw aan de achterkant vast. Verwijder eventueel overbodig touw.

Elastisch Koord machine

De tunnelbindmachine maakt een einde aan het tijdrovende proces van het met de hand inbinden van braaddraden. De bindtunnel zorgt voor een optimaal bindresultaat en een aantrekkelijk verkoopbevorderend uiterlijk van het product, zelfs bij ongelijke stukken vlees, of het nu gaat om rundvlees, vis of gevogelte, met of zonder vulling.

De tunnel zorgt voor een continue materiaalstroom. Om grondig geknoopt te worden, hoeven zelfs lang gerolde braadstukken niet gedraaid te worden. Door het knopen na elke knoop kan het rolgebraad eenvoudig worden geportioneerd zonder dat de draad loskomt.

Wilt u meer informatie over onze producten?

Op zoek naar verpakkingsoplossingen voor uw product?

Ontdek de mogelijkheden!