Greenflex logo
Search
Close this search box.

Over Greenflex

Gedreven door expertise, innovatie en service

Greenflex is een Belgische fabrikant en distributeur van textielnetten voor de voedingsindustrie. Ons bedrijfs-DNA bestaat uit 3 belangrijke pijlers: een diepgewortelde expertise, een innovatieve spirit en een ongeëvenaarde klantenservice.

Dankzij onze hands-on mentaliteit en flexibiliteit garanderen we een snelle levering wereldwijd. Greenflex is een jong bedrijf, maar steunt op een uitgebreide technische knowhow. En dat is hoe we het verschil maken: we willen onze expertise met u delen. Bovendien is het ons persoonlijk doel om voor al uw vragen omtrent netten een oplossing op maat aan te reiken.

Expertise

We hebben meer dan 40 jaar ervaring in textiel voor de voedingsindustrie.

Breed gamma aan textielverpakkingen

We hebben het geschikte net voor elk voedingsproduct.

Waar voor uw geld

Wij bieden de beste netoplossing tegen de beste prijs.

Historiek

Start of production in Belgium
1981

Opstart van de productie in België

In eerste instantie was onze productie van netten gericht op boomkwekerijen. De netten dienden om de wortelkluiten te verpakken/beschermen tijdens het transport. In een later stadium specialiseerden we ons in de productie en distributie van elastische netten voor de vleesindustrie
De fabriek was gevestigd in Roeselare (België).

1981
Opening factory Malaysia
1994

Opening fabriek in Maleisië

Dit was de start van onze globale schaalvergroting. Met een productie in zowel België als Maleisië waren we niet langer een Europese leverancier maar werden we een wereldspeler.

1994
Complete move of production from Belgium to Malaysia

Uitbreiding van onze internationale afzetmarkt

Met een aanwezigheid in Europa en Azië liggen de belangrijkste markten binnen handbereik.

Eke warehouse: manufacturer and provider of textile food packaging
2014

Rebranding in Europa – oprichting van Greenflex 

Piet Vangroenweghe herlanceerde het familiebedrijf. Verkoop, logistiek en R&D worden nu opnieuw vanuit België gestuurd. Het gamma aan textielverpakkingen voor de voedingsindustrie wordt continu uitgebreid.

2014
Roeselare Warehouse: manufacturer and provider of textile food packaging
2018

Opening van een nieuw distributiecentrum in Roeselare

Opening van een nagelnieuw distributiecentrum in Roeselare. Onze nieuwe thuis bevindt zich in een klimaatneutraal gebouw, een innovatieve hub waar alle Greenflex magie plaatsvindt, van R&D tot de dagelijkse logistiek.

2018
2019

Deelname aan IFFA 2016,2019 en 2022

Greenflex is 3-jaarlijks present als standhouder op ‘s werelds grootste en meest toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Klik hier voor meer info.
2019

Ontmoet het Greenflex team

Ze noemen ons ‘the new kids on the block’, wij zien ons eerder als een ambitieuze tandem. Team Greenflex is een groot voorstander van de ‘blue ocean’ strategie: we blijven onszelf continu heruitvinden met een open en proactieve geest. Daarom is Greenflex steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te helpen. Bij elke stap zijn we het volgende indachtig: Hoe kunnen we uw productieproces efficiënter maken?

Piet Vangroenweghe image

Piet Vangroenweghe

Oprichter

Simon Landsheere image

Simon Landsheere

Sales & marketing

Gevestigd in België

Ons distributiecentrum, gevestigd in het hartje van Europa, is de ideale uitvalsbasis om onze klanten wereldwijd te bedienen.

Building greenflex
Expertise

Expertise

Onze expertise gaat terug tot in de jaren tachtig. Vandaag is Greenflex een internationaal gerenommeerde producent en distributeur van (elastische) netten voor de voedingsindustrie. We combineren onze onuitputtelijke technische knowhow met de nieuwste verbeteringen op het gebied van traceerbaarheid en voedselveiligheid (FSSC 22000). We verkopen onze netten wereldwijd, maar blijven continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen waarbij we u voorzien van het beste netadvies.

Innovatie

Innovatie is de hoeksteen van ons bedrijf. Bij Greenflex koppelen we onze expertise aan een jonge, innovatieve geest. Dankzij deze unieke combinatie zetten we sterk in op R&D. We bieden niet alleen het grootste assortiment aan netoplossingen, we zijn ook constant op zoek naar nieuwe producten en mogelijkheden. Een belangrijk deel van ons onderzoek is gericht op het behalen van de sustainable development goals. Dit is ondermeer gericht op het vinden van biologisch afbreekbare alternatieven voor onze netten en manieren om onze productie duurzamer te maken. Dankzij onze out-of-the-box ideeën helpen we de toekomst van de voedingsindustrie vorm te geven.

Innovation
Corporate Social Responsibility

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naast innovatie en expertise richt Greenflex zich op een positieve impact op onze medewerkers, klanten en leveranciers. Greenflex heeft morele en kwaliteitsnormen voor haar stakeholders die besproken worden in ons bedrijfsbeleid.  Daarnaast hebben wij grote belangstelling voor de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en implementeren deze zoveel mogelijk. 

Wilt u meer weten over Greenflex en MVO? Klik dan op de onderstaande knop!

Heeft uw product netten nodig?

Onze netten bieden net dat tikkeltje meer!