greenflex-positief-no-baseline 1
Search
Close this search box.

Gedreven door expertise, innovatie & flexibiliteit

Bij Greenflex is het onze missie om de toekomst van verpakkingen te herdefiniëren met een perfecte mix van traditie en innovatie; waarbij we deskundig vakmanschap combineren met de meest vooruitstrevende technologie

Van onze kwaliteitsvolle netten, gebaseerd op 40 jaar expertise, tot onze ultramoderne, recycleerbare voedselverpakkingen. Wij zijn toonaangevend op het gebied van flexibiliteit en duurzaamheid.

Greenflex is gevestigd in België en is wereldwijd actief. Greenflex staat voor een diepgewortelde expertise, een innovatieve mentaliteit en een ongeëvenaarde klantenservice.

Innovatie

We zijn continu op zoek naar de nieuwste & duurzaamste verpakkingen.

Expertise

We hebben meer dan 40 jaar ervaring in voedingsverpakkingen.

Waar voor uw geld

Wij bieden de beste kwaliteit tegen de best mogelijke prijs.

Historiek

1981

Opstart van de productie in België

In eerste instantie was onze productie van netten gericht op boomkwekerijen. De netten dienden om de wortelkluiten te verpakken/beschermen tijdens het transport. In een later stadium specialiseerden we ons in de productie en distributie van elastische netten voor de vleesindustrie. De fabriek was gevestigd in Roeselare (België).
1994

Opening fabriek in Maleisië

Dit was de start van onze globale schaalvergroting. Met een productie in zowel België als Maleisië waren we niet langer een Europese leverancier maar werden we een wereldspeler.
2014

Rebranding in Europa - oprichting van Greenflex

Piet Vangroenweghe herlanceerde het familiebedrijf. Verkoop, logistiek en R&D worden nu opnieuw vanuit België gestuurd. Het gamma aan textielverpakkingen voor de voedingsindustrie wordt continu uitgebreid.
2018

Opening van een nieuw distributiecentrum in Roeselare

Opening van een nagelnieuw distributiecentrum in Roeselare. Onze nieuwe thuis bevindt zich in een klimaatneutraal gebouw, een innovatieve hub waar alle Greenflex magie plaatsvindt, van R&D tot de dagelijkse logistiek.
2016 - 2019 - 2022

Deelname aan IFFA

Greenflex is 3-jaarlijks present als standhouder op ‘s werelds grootste en meest toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Klik hier voor meer info.
2020

Uitbreiding productassortiment

We zijn verheugd om de uitbreiding van ons productassortiment aan te kondigen. Naast onze textielverpakkingen bieden we nu ook kartonnen verpakkingen en andere consumables om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen.

2024

Profilering als innovator

Greenflex zet innovatie meer dan ooit centraal, dus streven we er voortdurend naar om nieuwe materialen te ontdekken en te integreren in onze producten. Dit stelt ons in staat om snel te reageren op de veranderende wetgeving en tegelijkertijd hoogwaardige oplossingen te blijven bieden aan onze klanten.
Latexvrij net, vrij van allergenen

Ontmoet het Greenflex team

In ons kleine maar krachtige team schuilt een immense drive en vooruitstrevendheid. Team Greenflex is een groot voorstander van de ‘blue ocean’ strategie: we blijven onszelf continu heruitvinden met een open en proactieve geest. Daarom is Greenflex steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te helpen. Bij elke stap zijn we het volgende indachtig: Hoe kunnen we uw productieproces efficiënter maken?

Piet Vangroenweghe

Zaakvoerder

Simon Landsheere

Sales manager

Kurt
Ameloot

Operations manager

Florence
Peers

Sales & marketing

Gevestigd in België

Ons distributiecentrum, gevestigd in het hartje van Europa, is de ideale uitvalsbasis om onze klanten wereldwijd te bedienen.

Expertise

Onze expertise gaat terug tot in de jaren tachtig. Vandaag is Greenflex een internationaal gerenommeerde producent en distributeur van (elastische) netten voor de voedingsindustrie. We combineren onze onuitputtelijke technische knowhow met de nieuwste verbeteringen op het gebied van traceerbaarheid en voedselveiligheid (FSSC 22000). We verkopen onze netten wereldwijd, maar blijven continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen waarbij we u voorzien van het beste netadvies.

Innovatie​

Innovatie is de hoeksteen van ons bedrijf. Bij Greenflex koppelen we onze expertise aan een jonge, innovatieve geest. Dankzij deze unieke combinatie zetten we sterk in op R&D. We bieden niet alleen het grootste assortiment aan netoplossingen, we zijn ook constant op zoek naar nieuwe producten en mogelijkheden. Een belangrijk deel van ons onderzoek is gericht op het behalen van de sustainable development goals. Dit is ondermeer gericht op het vinden van biologisch afbreekbare alternatieven voor onze netten en manieren om onze productie duurzamer te maken. Dankzij onze out-of-the-box ideeën helpen we de toekomst van de voedingsindustrie vorm te geven.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naast innovatie en expertise richt Greenflex zich op een positieve impact op onze medewerkers, klanten en leveranciers. Greenflex heeft morele en kwaliteitsnormen voor haar stakeholders die besproken worden in ons bedrijfsbeleid.  Daarnaast hebben wij grote belangstelling voor de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en implementeren deze zoveel mogelijk. Dit weerspiegelt zich dan ook in ons bronzen Ecovadis certificaat, waarmee we in de top 35% zitten! 

Wilt u meer weten over Greenflex en MVO?

Heeft uw product netten nodig?

Onze netten bieden net dat tikkeltje meer!
Scroll naar boven