Wat zijn stockinettes?

Stockinettes zijn de snelste en slimste manier om uw vlees in te pakken. Ze worden in de eerste plaats gebruikt om het karkas af te dekken, te beschermen en schoon te houden, terwijl ze ook helpen bij de behandeling en het vervoer.

Stockinettes zijn netten van hoge kwaliteit die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan karkassen en gewrichten. Stockinettes hebben verschillende voordelen voor uw vlees en uw productie-efficiëntie:

Gewicht

Het voorkomt dat het vlees uitdroogt door de waterverdamping drastisch te verminderen. De kousenband heeft een invloed op de vermindering van druipverliezen.

Hygiëne

Onze stockinette beschermt uw product tegen beschadiging, vervuiling en transport.

Presentatie

Stockinettes garanderen een zuivere en professionele look voor uw product. Wist u dat wij uw logo op onze kousen kunnen laten aanbrengen?

Versheid

Het houdt je vlees vers, en het behoudt de rode kleur van het vlees.

Wat als je geen stockinettes gebruikt?

Een onafhankelijke studie vergeleek en kwantificeerde het effect tussen een karkas met een kous en zonder een kous. 2 karkassen van kalfsvlees met been die 6 dagen gerijpt waren, werden geconditioneerd met en zonder een polyester stockinette. Het vlees werd gedurende 8 dagen in een koelruimte bewaard.

Op dag 0, 4 en 8 werd een monster van het vlees getest op 3 verschillende aspecten:

  • Relatief gewichtsverlies
  • Analyse van de kleur
  • Controle van de totale flora

Types stockinette

Light

Medium

Heavy

Small

Small (black)

Wilt u meer weten over ons product?

Scroll naar boven