Wat zijn stockinettes?
Stockinettes zijn de snelste en slimste manier om uw vlees in te pakken. Ze worden in de eerste plaats gebruikt om het karkas af te dekken, te beschermen en schoon te houden, terwijl ze ook helpen bij de behandeling en het vervoer.
Stockinettes zijn netten van hoge kwaliteit die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan karkassen en gewrichten. Stockinettes hebben verschillende voordelen voor uw vlees en uw productie-efficiëntie:
Gewicht
Het voorkomt dat het vlees uitdroogt door de waterverdamping drastisch te verminderen. De kousenband heeft een invloed op de vermindering van druipverliezen.
Hygiëne
Onze stockinette beschermt uw product tegen beschadiging, vervuiling en transport.
Presentatie
Stockinettes garanderen een zuivere en professionele look voor uw product. Wist u dat wij uw logo op onze kousen kunnen laten aanbrengen?
Versheid
Het houdt je vlees vers, en het behoudt de rode kleur van het vlees.
Wat als je geen stockinettes gebruikt?
Een onafhankelijke studie vergeleek en kwantificeerde het effect tussen een karkas met een kous en zonder een kous. 2 karkassen van kalfsvlees met been die 6 dagen gerijpt waren, werden geconditioneerd met en zonder een polyester stockinette. Het vlees werd gedurende 8 dagen in een koelruimte bewaard.
Op dag 0, 4 en 8 werd een monster van het vlees getest op 3 verschillende aspecten:
- Relatief gewichtsverlies
- Analyse van de kleur
- Controle van de totale flora
Naast het feit dat de stockinette geschikt is voor contact met voedsel:
- Maakt het het mogelijk om het gewichtsverlies van vlees aanzienlijk te verminderen.
- Helpt het de rode kleur van het vlees te behouden.
- Wijzigen de kenmerken van het product niet.
Men ontdekte dat de kousenband verantwoordelijk was voor een afname van het gewichtsverlies met meer dan 3 procent. Op dag 4 bedroeg de vermindering van het gewichtsverlies 1,09 procent, en op dag 8 was dat 3,16 procent. De kousenband helpt te voorkomen dat het vlees uitdroogt door de verdamping van water drastisch te verminderen. Het belangrijkste is dat de kousenband een positieve invloed heeft op het dripverlies of de purge.
Bovendien kan door het gebruik van stockinettes de rode kleur van het vlees behouden blijven. Het effect is significant vanaf de vierde dag van bewaring. De studie toont aan dat het belangrijk is om stockinettes te gebruiken vanaf het begin van het rijpingsproces.
De kenmerken van het vlees worden niet beïnvloed door de bewaring in stockinettes. Het tempo van de rijping heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de smaak. Het gebruik van een stockinette om het vlees te beschermen heeft geen invloed op deze kwaliteiten.
Types stockinette
Light
- Waarom te gebruiken: kost-efficiënt
Medium
- Waarom te gebruiken: ideaal voor runderkarkassen
Heavy
- Waarom te gebruiken: bevroren toepassingen
Small
- Waarom te gebruiken: het goedkoopst per meter
Small (black)
- Waarom te gebruiken: ideaal voor runderkarkassen