Duurzame Verpakkingen voor Vlees die Voedselverspilling Tegengaan

Duurzame vleesverpakkingen: Innovaties die voedselverspilling verminderen

In de wereld van vandaag is duurzaamheid belangrijker dan ooit, vooral in de voedselindustrie. Een van de belangrijkste factoren bij het bereiken van duurzaamheid in de vleesindustrie is het verlengen van de houdbaarheid van vleesproducten. Hoe langer vlees in een verpakking kan worden bewaard, hoe minder vleesafval er ontstaat. Bij Greenflex is een reeks innovatieve verpakkingsoplossingen ontwikkeld om verspilling van vlees tegen te gaan en daardoor bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Plasticvrije netten: Biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk

Greenflex speelt proactief in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen. Plasticvrije netten zijn daar een goed voorbeeld van. Deze netten zijn gemaakt van katoen of andere natuurlijke vezels, waardoor ze volledig kunststofvrij zijn. Deze duurzame keuze is een stap in de richting van een duurzamere toekomst van vleesverpakkingen, terwijl de hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal afneemt. Bovendien breekt katoen na verloop van tijd op natuurlijke wijze af, waardoor het zowel biologisch afbreekbaar als composteerbaar is, wat opnieuw de afvalberg vermindert.

Voordelen van een plastic-vrij net:

  • Milieuvriendelijk: Deze netten zijn gemaakt van biologisch afbreekbare vezels, wat betekent dat ze niet bijdragen aan het hardnekkige plastic afvalprobleem en na verloop van tijd op natuurlijke wijze worden afgebroken.
  • Aantrekkingskracht voor de consument: Omdat consumenten steeds meer op zoek zijn naar duurzame producten, voldoen deze netten aan die vraag en kunnen ze de merkloyaliteit vergroten. Bovendien krijgen vlees en zeevruchten een natuurlijker en authentieker uiterlijk omdat katoen een natuurproduct is. Hieronder ziet u een voorbeeld.

Kousnet met patroon: Verspilling van vlees verminderen

Een van de meest innovatieve producten van Greenflex is het kousnet met patroon, dat speciaal is ontworpen om gemakkelijk te worden verwijderd na het bereiden van vleesproducten, zonder dat er vlees achterblijft. Dit innovatieve ontwerp speelt een cruciale rol bij het verminderen van afval door ervoor te zorgen dat er geen waardevol vlees aan het net blijft plakken. Hierdoor blijft de esthetische kwaliteit van het vlees behouden, waardoor het aantrekkelijker wordt voor de consument, zoals te zien is in de afbeelding hieronder.

Stockinette: Optimale houdbaarheid van karkassen

Een andere belangrijke innovatie van Greenflex is de stockinette, een nauwsluitend net dat karkassen in perfecte conditie helpt te houden. Door bederf te voorkomen, vermindert de stockinette vleesverspilling aanzienlijk tijdens de opslag en het transport van vleesproducten. Deze oplossing is vooral waardevol voor grootschalige vleesverwerkende bedrijven waar het behoud van karkassen essentieel is om verspilling te minimaliseren en voedselveiligheid te garanderen.

Bovendien zijn stockinettes een duurzame oplossing voor het bewaren van vlees omdat ze het gewichtsverlies tijdens de opslag aanzienlijk verminderen, wat zich direct vertaalt in minder voedselverspilling. Door te voorkomen dat het vlees uitdroogt en door de waterverdamping drastisch te verminderen, minimaliseert de stockinette het verlies van waardevol product. Er werd bijvoorbeeld vastgesteld dat de stockinette het gewichtsverlies met meer dan 3 procent verminderde op dag 8, met een vermindering van 1,09 procent op dag 4 en 3,16 procent op dag 8. Daarnaast zorgt de positieve invloed op het verminderen van drip loss of purge voor een beter behoud van de vleeskwaliteit, waardoor meer van het product bruikbaar blijft en minder wordt weggegooid. Dit verbetert niet alleen de voedselkwaliteit door het behoud van hulpbronnen, maar ondersteunt ook een duurzamere voedselvoorzieningsketen door de opbrengst van elk karkas te maximaliseren.

Latexvrije netten: Een stap naar een duurzamer milieu

Greenflex biedt ook latexvrije netten, die de impact op het milieu verminderen doordat er geen natuurlijke latex meer hoeft te worden getapt. In overeenstemming met de Europese Green Deal worden deze netten gemaakt van grondstoffen die afkomstig zijn uit Europa, waardoor hun ecologische voetafdruk kleiner is dan die van traditionele verpakkingen, terwijl de duurzaamheidsdoelstellingen van de voedingsindustrie worden bereikt.

Extrusienetten: Maximale bescherming tijdens opslag

Extrusienetten van Greenflex bieden optimale bescherming voor vlees tijdens opslag. Deze duurzame en veilige verpakking voor vlees zorgt ervoor dat vlees langer in goede conditie blijft, wat direct bijdraagt aan het verminderen van vleesverspilling. De sterke constructie van extrusienetten minimaliseert het risico op beschadiging tijdens transport en opslag, waardoor de productkwaliteit behouden blijft.

Kartonnen verpakkingen: Minder CO2 en meer recycling

Volgens de VN belandt 17 procent van al het voedsel bij de consument in de vuilnisbak. En voedselverspilling is verantwoordelijk voor 10 procent van de CO2-uitstoot in de wereld. Daarom is het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door de houdbaarheid te verlengen van uw voedingsproduct. Bij Greenflex bieden we een uitgebreid assortiment kartonnen verpakkingen om uw vers vlees duurzaam te verpakken en de houdbaarheid ervan te evenaren of te verlengen, waarbij plastic met 80-90% wordt verminderd. Het karton is FSC-gecertificeerd of gerecycled. Bovendien wordt het karton gemaakt van hout uit Europese bossen, wat ertoe bijdraagt dat er minder koolstof vrijkomt tijdens het productieproces in vergelijking met traditionele verpakkingen. Tot slot is onze kartonnen verpakking 100% recyclebaar, wat circulariteit garandeert. Ontdek nu ons assortiment op onze website.

Conclusie

Greenflex biedt een assortiment innovatieve verpakkingsoplossingen die niet alleen de houdbaarheid van vleesproducten verlengen, maar ook bederf voorkomen, waardoor voedselverspilling over de hele wereld aanzienlijk wordt verminderd. Van plasticvrije netten tot latexvrije netten en extrusienetten, deze verpakkingsoplossingen ondersteunen milieuvriendelijke praktijken. Door te kiezen voor deze duurzame verpakkingsoplossingen draagt u bij aan een groenere toekomst en vermindert u uw impact op het milieu.

Investeer vandaag nog met Greenflex in de toekomst van uw vleesproducten en neem samen een standpunt in tegen vleesverspilling!

Op zoek naar de juiste verpakking voor je product?

Scroll naar boven