greenflex-positief-no-baseline 1
Search
Close this search box.

Introductie

Bij Greenflex Packaging zijn we trots op onze zoektocht naar vernieuwing en onze vastberaden inzet voor duurzaamheid. Wanneer we samenwerken met partners die onze inzet voor duurzaamheid delen, vinden opmerkelijke transformaties plaats. Zo’n transformatie voltrok zich toen we de handen ineensloegen met Ranobo, een bedrijf dat begon in 1995 als een Belgische delicatessenwinkel gespecialiseerd in noten en sindsdien is uitgegroeid tot een toonaangevende groothandelaar in noten, gedroogd fruit en rijstcrackers in België. De toewijding van Ranobo aan productkwaliteit en klantenservice is vastberaden, maar ze streefden ook naar een meer duurzame toekomst. Als onderdeel van deze ambitieuze inzet zocht Ranobo een milieuvriendelijker alternatief voor plastic verpakkingen voor hun Quality Nuts-merk.

De slogan van Ranobo is niet zonder reden "Het zit in de kleine dingen". De schalen van Greenflex bevestigen dat voor ons merk, kwaliteit in elk detail primeert.

De uitdaging: duurzaamheid voorop

Bij Greenflex Packaging zit duurzaamheid in ons DNA en we waren verheugd om samen te werken met Ranobo, een merk dat onze waarden weerspiegelde. De kernidentiteit van Ranobo draait om ethische inkoop en een groot respect voor het milieu, zoals blijkt uit hun ‘groene muur’ van planten bij hun vestiging in Turnhout. Met een productportfolio gericht op gezonde snacks was het omarmen van duurzaamheid een natuurlijke stap die veel weerklank vond bij consumenten. Verpakking, als een essentieel aspect van hun merk, was cruciaal in hun strategie. 

Naarmate de wetgeving met betrekking tot plastics strenger werd in heel Europa en de voorkeur van consumenten verschoof naar milieubewuste keuzes, begon Ranobo aan een zoektocht om alternatieven te vinden voor de plastic trays die ze gebruikten. Circulariteit en recycleerbaarheid waren top prioriteiten voor de nieuwe verpakking, maar er mocht niet worden ingeboet aan performantie. De nieuwe verpakking moest dezelfde functionaliteit en houdbaarheid van hun bestaande plastic schalen bieden. Bovendien wilden ze een verpakking die in de winkelrekken zou opvallen.

De oplossing: kartongebaseerde PaperSeal® schalen van Greenflex Packaging, ontworpen door Graphic Packaging and G. Mondini

Ranobo vond zijn duurzame verpakkingsoplossing bij Greenflex Packaging, een bedrijf dat staat voor innovatie en een standvastige toewijding aan duurzaamheid. Samen zijn we overgestapt van plastic schalen naar onze geavanceerde kartongebaseerde PaperSeal® schalen, die een nieuwe trend zijn in duurzame verpakkingsoplossingen. In de volgende secties kunt u de voordelen van de verpakking ontdekken.

PaperSeal® trays hebben een unieke sealingrand die uit 1 stuk bestaat en gelined is met een barrièrefolie. Hierdoor kan er een hermetische dichting gegarandeerd worden, wat vergelijkbaar is met traditionele plastic schalen.

Onze PaperSeal® schalen zijn uitzonderlijk omdat ze gemaakt zijn van hernieuwbare plantaardige vezels uit duurzaam beheerde bossen. Na gebruik kunnen consumenten de liner gemakkelijk verwijderen, wat het recyclingproces vereenvoudigt. Deze innovatie vermindert niet alleen plastic afval, maar sluit ook naadloos aan bij de toewijding van Ranobo voor milieuvriendelijkheid.

Deze kartonnen trays bieden de stevige bescherming en rigiditeit die Ranobo’s klanten verwachten. Deze stevigheid zorgt ook voor een stabiele verwerking op hun traysealmachine.

De schalen bieden een uitstekende zichtbaarheid, zodat de consument de productkwaliteit kan beoordelen – een cruciale factor in de wereld van premium noten en gedroogd fruit.

Het resultaat: een duurzame verpakking die zorgt voor meer visibiliteit in het winkelschap.

De resultaten van deze samenwerking zijn ronduit opmerkelijk. Door PaperSeal®  schalen te verwerken, heeft Ranobo zijn toewijding aan duurzaamheid bevestigd, en dat terwijl ze in de winkelrekken opvallen. De innovatieve verpakking benadrukt hun milieuvriendelijke standpunt en trekt bovendien de aandacht van de kritsiche consumenten. Daarnaast zorgt de eenvoudige verwijdering van de liner van de schaal na gebruik ervoor dat consumenten bijdragen aan de circulaire economie. Ranobo houdt niet alleen rekening met de evoluerende plasticvoorschriften, ze overtreffen daarnaast de eisen en verwachtingen van consumenten. 

In samenwerking met Greenflex Packaging heeft Ranobo de manier waarop noten en snacks verpakt worden geherdefinieerd. Ze hebben niet alleen duurzaamheid omarmd, maar hebben ook hun merkvisibiliteit verhoogd, waardoor ze hun positie als leiders in kwaliteit en milieubewustzijn verstevigen. Deze samenwerking toont de kracht van innovatie en de toewijding aan een schonere, meer duurzame toekomst. Dit toont aan hoe meerdere bedrijven kunnen samenwerken om een betekenisvol verschil te maken – één milieuvriendelijke PaperSeal® schaal per keer.

Scroll naar boven