Greenflex logo
Search
Close this search box.

Wat is SlimFresh®?

Wat is SlimFresh®?

SlimFresh

De SlimFresh®️ bestaat uit een plat karton, een dunne folie met hoge barrière en daarop een vacuüm skinfolie, die als een onzichtbare tweede huid om het product zit. De skinverpakking biedt de mogelijkheid om de houdbaarheid van het voedsel te verlengen in vergelijking met MAP-verpakkingen en garandeert een grotere versheid en houdbaarheid in de tijd. De SlimFresh® is vooral bedoeld voor Skin-toepassingen, denk aan vlees, vis en kaas. Daarnaast is deze skinverpakking een geweldig reclamemiddel vanwege het volledig bedrukbare karton in maximaal 4 kleuren (CMYK). 

 

De SlimFresh® is de oplossing om een balans te creëren tussen de eisen van de consument, de producent en het klimaat. Vooral met de invoering van de green deal wordt recyclebaarheid steeds belangrijker binnen de verpakkingsindustrie. Daarom hebben wij een karton ontwikkeld waarbij, na gebruik, de verschillende lagen eenvoudig van elkaar kunnen worden gescheiden met behulp van onze easy-split voorgesneden hoek. Dit resulteert in een 100% recycleerbare verpakking. 

Wat zijn de voordelen van SlimFresh®?

De mogelijkheden met SlimFresh® zijn eindeloos. Deze verpakkingstechnologie zorgt niet alleen voor een perfecte productpresentatie door het volledig bedrukbare karton, maar zorgt ook voor een perfecte scheiding van papier en karton. Door deze technologie kan de plasticcomponent tot 90 procent worden gereduceerd, waardoor aan de eisen van de consument en de politiek wordt voldaan. Het laatste voordeel van deze duurzame verpakkingsmethode (skin) is de aanzienlijke verlenging van de houdbaarheid in vergelijking met een standaardverpakking (MAP & topseal). 

Product Presentatie

Laat uw product opvallen in de winkelrekken met een volledig bedrukbaar karton.

Afscheidbaarheid

De materialen zijn perfect van elkaar te scheiden waardoor de klant plastic & karton perfect kan recycleren.

Recycleren

SlimFresh® zorgt voor een plasticreductie tot wel 90%. Het komt tegemoet aan de vraag van de consument en de politiek naar groenere verpakkingen.

Houdbaarheid

De vacuümfolie zorgt voor een langere houdbaarheid in vergelijking met traditionele verpakkingen.

Hoe kiest u de juiste maat voor uw bedrijf?

Om de juiste pasvorm voor uw product te bepalen. Moet je 3 vragen stellen:

Dit hangt af van het soort product dat u aanbiedt.

  1. Als u lichtere producten zoals pate verpakt, stellen wij onze standaardverpakking voor. 
  2. Indien gewenst kunnen we ook met een lichter karton werken omdat de grondstofkosten dan lager zijn.
  3. Als u zware stukken voedsel produceert, adviseren wij een gelamineerd karton. Dit betekent dat twee kartonsoorten worden gecombineerd tot een dikker karton.

Wij hebben al veel Europese standaardmaten beschikbaar, maar u kunt het beste nagaan of voor het gewenste formaat een nieuw gereedschap moet worden ontwikkeld. Neem contact met ons op om te zien of uw gewenste afmeting al beschikbaar is.

Dit zijn ook PaperSeal formaten die nuttig kunnen zijn als u geïnteresseerd bent om beide verpakkingen op uw machine te verwerken.

Greenflex biedt 4 standaardopties:

  1. Plastic liner voorzijde (Cryovac Darfresh) en vernis anti-vochtigheid op de achterzijde
  2. Plastic liner voorzijde (Cryovac Darfresh) en achterzijde
  3. Plastic liner voorzijde (standaard pe/evoh/pe) en vernis anti-vochtigheid op de achterzijde
  4. Plastic liner voorkant (standaard pe/evoh/pe) en achterkant

Wat betreft de frontliner is er een keuze tussen Darfresh (van Cryovac) of Standard PE liner. Het voordeel van een Darfresh liner ten opzichte van een standaard liner is dat er een perfecte afdichting is in alle omstandigheden zonder risico op dripverlies. Bovendien is er een perfecte opening zonder inkapseling.
Voor de achterfolie volstaat meestal een dunne glanzende of matte folie om de koude van een koelkast te weerstaan (dit is een zeer kleine hoeveelheid plastic die geen recyclingproblemen veroorzaakt).

Het is belangrijk te zeggen dat de materiaalkeuze wordt gemaakt in overleg met de klant om het beste karton te vinden voor het verpakte product, maar ook om het juiste evenwicht te vinden tussen plastic en karton (rekening houdend met de afvalvoorschriften van de doelmarkt).

Bijkomende mogelijkheden

Pre-Cut corner

Vergemakkelijk het recyclingproces voor uw klant door een easysplit voorgesneden hoek aan uw karton toe te voegen.

Eurohook

Zorg ervoor dat uw product in elk schap past. Een Eurohaak maakt een goede presentatie van uw verpakking in de winkel mogelijk. 

FSC certificate

Maak uw verpakking nog groener met FSC-gekeurd karton. Daarnaast kunnen wij ook PEFC goedgekeurd karton aanbieden.

Voorbeelden op de BeNeLux markt.

Road to success met SlimFresh®.

50/100 digitale gedrukte stukken voor marketingdoeleinden

2500 stuks voor een industriële test

Productie van 30/50/100/200/500k stukken volgens grootte en klantenbehoeften

Productie in 35/40 dagen na goedkeuring bestelling en goedkeuring ontwerp

Mogelijkheid om vooraf grondstoffen te kopen en te bewaren voor toekomstige bestellingen om de timing te verkorten en tijdverlies te voorkomen

Meer informatie over dit product?

Op zoek naar verpakkingsoplossingen voor uw product?

Ontdek de mogelijkheden!