Greenflex logo
Search
Close this search box.

Wie is Greenflex

Introductie

Greenflex is een Belgische fabrikant en verdeler van textiel verpakkingsproducten voor de voedingsindustrie. Onze roots gaan terug tot 1981 toen we in België startten met de productie van netten. Aanvankelijk werd ons gaas gebruikt in de boomkwekerijsector waar het gebruikt werd om de kluiten te verpakken voor transport. Met de introductie van nieuwe producten voor verschillende markten, zagen we een grote kans in de productie van vleesnetten. In de jaren tachtig en negentig hebben we sterke relaties opgebouwd met zowel onze klanten als leveranciers, waardoor we verdere stappen hebben kunnen zetten in de groei van het Greenflex netwerk dat we vandaag de dag kennen. In 1994 openden we een nieuwe productiefaciliteit in Maleisië. Dit stelde ons in staat

Greenflex building

ons verkoopgebied verder uit te breiden op een wereldwijde schaal. In 2014 rebrandde Piet Vangroenweghe het familiebedrijf. De verkoop, logistiek en R&D-activiteiten zijn nu opnieuw gevestigd in Roeselare (België) en het gamma textiele verpakkingsoplossingen voor voedingsmiddelen breidt zich voortdurend uit. Het merk ‘Greenflex‘ was geboren.

Greenflex video

Een video zegt meer dan duizend woorden, bekijk de video hieronder om uit te vinden waar Greenflex voor staat!

Video afspelen

Ons bedrijfs-DNA

Ons bedrijfs-DNA bestaat uit drie belangrijke elementen. Wij bieden een diepgewortelde expertise met meer dan 40 jaar ervaring in textiel verpakkingsproducten voor de voedingsindustrie. We combineren onze onuitputtelijke technische knowhow met de nieuwste verbeteringen op het vlak van traceerbaarheid en voedselveiligheid (FSSC 22000). Samen met de ongeëvenaarde klantenservice die wij nastreven, streven wij ernaar de oplossing te bieden voor uw behoeften op het gebied van voedselverpakking.

Onze hands-on mentaliteit en flexibiliteit zorgen voor een snelle levering wereldwijd. Wij zetten 40 jaar expertise in, maar altijd met een jonge en innovatieve mentaliteit. Het resultaat is een breed gamma aan producten en technische know-how. Wij bieden het perfecte net voor elke voedingsvraag. Dankzij onze out-of-the-box ideeën helpen wij de toekomst van de voedingsindustrie vorm te geven, één voedingsnet tegelijk.

Missie en waarden

Onze missie

De textielverpakkingsindustrie transformeren, het leven van onze werknemers verbeteren en de wereld een betere plek maken.

Onze waarden

  • Ga vooruit: Ontwricht en innoveer. Streef voortdurend naar vooruitgang en verbetering. Daag jezelf en anderen uit om ruimer te denken, verder te gaan en meer te bereiken.

  • Beweeg snel: Werk snel en krijg dingen voor elkaar. Waardeer eenvoud en verminder bureaucratie. Neem risico’s en leer van fouten.

  • Werk naar buiten: Veiligheid, kwaliteit, integriteit en houding. Neem persoonlijk gedrag serieus en stel het succes van het team boven uw eigen succes. Denk na over hoe je werk anderen beïnvloedt.

  • Handel als Eigenaars: Behandel het bedrijf en zijn middelen alsof ze van jezelf zijn. Vertrouw op de capaciteiten van anderen. Begrijp dat als de organisatie slaagt, u ook slaagt.

Greenflex & Innovatie

Greenflex handhaaft een innovatieve mentaliteit en is altijd op zoek naar nieuwe manieren om ons brede netwerk van gewaardeerde klanten te ondersteunen. Wij streven ernaar onze creativiteit te ontplooien, onze ervaring en know-how te delen om zo de ideale verpakkingsoplossing voor onze klanten te bieden. Voor elke vraag op het gebied van voedselverpakking bieden wij een oplossing op maat.

Ons R&D-spel is sterk. Ons team is voortdurend op zoek naar innovaties binnen de niche van de verpakkingsindustrie waarin we actief zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze duurzame voedselverpakkingen, die een prima antwoord zijn op de wereldwijde plastic reductie eisen. Bovendien kunnen sommige van onze producten ook in andere markten dan de vleesindustrie (bijv. de bierindustrie) worden gebruikt.

Daarnaast dragen we bij aan de Sustainable Development Goals door onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze gloednieuwe faciliteit in Roeselare, België. Ons gebouw is gecertificeerd als een Nearly Zero-Energy Building (NZEB). Ons gebouw levert uitstekende energieprestaties dankzij de zware isolatie, de zonnepanelen en de innovatieve structuur. De lage hoeveelheid energie die het vereist, wordt grotendeels gewonnen uit hernieuwbare bronnen, wat nog een voorbeeld is van hoe wij bijdragen tot een betere wereld.

We verbeteren ons productassortiment stap voor stap. Met de intrede van de Green Deal in Europa passen we onze huidige producten aan de behoeften van vandaag aan, maar we introduceren ook nieuwe producten die duurzaam van ontwerp zijn. Zo reduceert het ontwerp van Paperseal, Slimfresh en Slicefresh de plastic component in voedselverpakkingen met meer dan 80%. Daarnaast ontwikkelen we duurzame netten door biologisch afbreekbare garens te gebruiken die ervoor zorgen dat onze netten terug kunnen keren in de natuur.

Onze producten

Greenflex biedt een breed assortiment van industriële textielverpakkingen aan haar klanten over de hele wereld. Wij luisteren altijd naar de behoeften van onze klanten en helpen hen met hun verpakkingsproblemen. Door dit te doen, hadden we de kans om onze producten te introduceren in verschillende industrieën, waaronder vlees, gevogelte, bier, kaas, enz.

Op zoek naar verpakkingsoplossingen voor uw product?

Ontdek de mogelijkheden!