greenflex-positief-no-baseline 1
Search
Close this search box.

Introductie

Zoals u misschien al in onze vorige blogpost over de PaperSeal® tray hebt gehoord, is PaperSeal® een revolutionaie tray voor levensmiddelen dat is gemaakt van voorgesneden karton en een beschermende plastic folie. Deze kan gemakkelijk uit de verpakking verwijderd worden, wat het recyclageproces vergemakkelijkt.

Net als de oorspronkelijke PaperSeal®-oplossing vermindert “PaperSeal® Cook” de plastic component in uw voedselverpakking tot 80% in vergelijking met traditionele trays. De state-of-the-art afdichtingsintegriteit zorgt ervoor dat uw product vers blijft, met een houdbaarheid die gelijkwaardig is aan die van plastic trays. Bovendien is het karton gemaakt van hernieuwbare vezels, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Wat is de PaperSeal® Cook?

Door de vraag van de consument naar kant-en-klare maaltijden in duurzame verpakkingen, is het duidelijk geworden dat duurzame kartonnen verpakkingen moeten voldoen aan de functionaliteit van standaard plastic trays. Graphic Packaging International, de ontwerper van de PaperSeal®, heeft samen met G. Mondini de technologie van de PaperSeal® tray geperfectioneerd om oven- en magnetron-klare toepassingen mogelijk te maken.

In tegenstelling tot de traditionele PaperSeal® tray kan de PaperSeal® Cook vanuit de koelkast of vriezer meegenomen worden naar de magnetron of oven. Een speciale liner in combinatie met een bepaald karton en vernis/inkten bieden verschillende oplossingen voor verschillende soorten producten. Het karton aan de buitenkant kan worden aangepast met het ontwerp van uw merk (offset bedrukking van 5+5 kleuren); het enige waar men rekening mee dient te houden is dat de binnenkant van de tray en de rand wit moeten blijven.

Applicaties van de PaperSeal® Cook

Door de specifiek ontworpen PET-laag garandeert de PaperSeal® Cook een veilige verpakking. GPI heeft positieve migratietesten uitgevoerd op verschillende voedingsproducten. Deze testen zijn echter niet repliceerbaar voor welke toepassing u de PaperSeal® Cook ook zal gebruiken. Volgens de GMP (2023/2006) is het nog steeds de verantwoordelijkheid van het bedrijf dat de PaperSeal® Cook zal verwerken om ervoor te zorgen dat er geen migratie zal plaatsvinden tijdens het proces. Het spreekt voor zich dat het aanbevolen gebruik zal worden verkregen door het uitvoeren van diverse testen met monsters die door Greenflex beschikbaar zijn gesteld.

De PaperSeal® Cook kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor diverse gekoelde en diepgevroren cook-at-home producten:

Scroll naar boven